Штати направляють в Афганістан три тисячі військових для евакуації своїх громадян

Штати направляють в Афганістан три тисячі військових для евакуації своїх громадян

Укрінформ
Близько трьох тисяч американських військовослужбовців буде направлено в Афганістан для забезпечення виїзду дипломатів та інших громадян США. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN із посиланням на представника Пентагону.

Зазначається, що речник Державного департаменту Нед Прайс на брифінгу заявив, що військові США гарантуватимуть безпеку американського персоналу.

«Військові будуть там, щоб сприяти упорядкованому і безпечному скороченню нашого персоналу», - сказав він, додавши, що американці можуть також використовувати для евакуації міжнародний аеропорт Кабула, який залишається відкритим. «Таким чином, військовий шлях - не єдиний для пересування до Афганістану і звідти», - пояснив Прайс.

Читайте також: Таліби захопили вже 10 центрів афганських провінцій

Сьогодні ж таки посольство США в Кабулі  закликало американських громадян негайно залишити Афганістан на тлі стрімкого просування талібів до столиці.

«Посольство закликає громадян США негайно залишити Афганістан, використовуючи доступні варіанти комерційних рейсів», - ідеться в заяві диппредставництва. При цьому особам, які не мають грошей на квитки, пропонується оформити позику через посольство.

Читайте також: МЗС радить українцям негайно залишити Афганістан через наступ талібів

Як повідомлялося, 12 серпня бойовики ісламістського руху «Талібан» заявили, що у ході інтенсивних боїв проти урядових сил зайняли друге завбільшки місто Афганістану - Кандагар.

Фото: defense.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-