Затриманих мігрантів на кордоні Польщі з Білоруссю нарахували удесятеро більше, ніж торік

Затриманих мігрантів на кордоні Польщі з Білоруссю нарахували удесятеро більше, ніж торік

Укрінформ
Прикордонна служба Польщі заявила, що кількість мігрантів, які цьогоріч намагалися нелегально потрапити на територію країни з Білорусі, вдесятеро більша, ніж загальна цифра за минулий рік.

Про це повідомляє Польське радіо, передає Укрінформ.

"Від початку 2021 року польсько-білоруський кордон намагалося нелегально перетнути майже 900 мігрантів. Це вдесятеро більше, ніж упродовж усього минулого року", - йдеться у повідомленні.

У польському прикордонному відомстві наголосили, що хвиля мігрантів посилилася останніми тижнями. Прикордонникам у патрулюванні державного рубежу допомагають Війська територіальної оборони.

Читайте також: Прем'єр Латвії: Білорусь веде гібридну війну проти Євросоюзу

Як повідомлялося, наприкінці травня Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Євросоюзу.

За даними МВС Литви, від початку 2021 року близько 4 000 мігрантів нелегально перетнули кордон із Білоруссю. Це в кілька разів більше, ніж за весь 2020 рік. Серед мігрантів особливо багато громадян Іраку, Ірану і Сирії. На початку серпня польоти з Іраку до Мінська були призупинені.

Читайте також: Уряд Латвії схвалив спорудження огорожі на кордоні з Білоруссю і РФ

На початку липня Литва оголосила режим загальнонаціональної надзвичайної ситуації. Вільнюс звинуватив Мінськ у "гібридній агресії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-