Вакцинованим британцям відсьогодні можна відвідувати Францію без карантину

Вакцинованим британцям відсьогодні можна відвідувати Францію без карантину

Укрінформ
Повністю вакциновані британці відтепер можуть відвідувати Францію без обов’язкового карантину після повернення на батьківщину.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Відповідні зміни до правил набувають чинності цієї ночі.

Компанія Brittany Ferries заявила, що зіштовхнулася зі «справжнім сплеском» бронювань після анонсу цих нововведень. При цьому туристичні фірми заявили, що послаблення карантину для Франції - одного з найпопулярніших напрямків у Великій Британії - відбулося «занадто пізно, щоб врятувати цей літній туристичний сезон».

Читайте також: Франція планує COVID-вакцинацію вразливих груп третьою дозою з вересня – Макрон

Варто зазначити, що згідно з останніми змінами в британських правилах щодо подорожей, вони були суттєво пом’якшені для десятка країн.

Франція перейшла до безпечнішої «бурштинової» категорії, а це означає, що дітям та повністю вакцинованим пасажирам не доведеться сидіти в карантині після повернення до Британії. Хоча невакцинованим мандрівникам все ж доведеться самоізолюватися вдома упродовж 10 днів.

Такі зміни мають місце в час, коли Британія зафіксувала за минулу добу 27 429 нових випадків захворювання на COVID-19, а також 39 смертей.

Читайте також: Британія пропонуватиме підліткам COVID-вакцинацію без згоди батьків

Дані за неділю означають, що після послідовного падіння з середини липня загальна тижнева кількість випадків коронавірусу за останні 7 днів показала невелике зростання – на 1,9%.

Нагадаємо: загалом від початку пандемії в Британії виявлено понад 6 мільйонів випадків коронавірусу, включаючи 130 тисяч летальних.

Читайте також: Британія скасувала карантин для вакцинованих громадян ЄС та США

Як передавав Укрінформ, Велика Британія упродовж наступних кількох тижнів запропонує усім підліткам віком 16 та 17 років щепитися від коронавірусу першою дозою вакцини Pfizer/BioNTech без обов’язкової згоди батьків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-