Британія пропонуватиме підліткам COVID-вакцинацію без згоди батьків

Британія пропонуватиме підліткам COVID-вакцинацію без згоди батьків

Укрінформ
Велика Британія упродовж наступних кількох тижнів запропонує усім підліткам віком 16 та 17 років щепитися від коронавірусу першою дозою вакцини Pfizer/BioNTech без обов’язкової згоди батьків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС із посиланням на Об’єднаний комітет з вакцинації та імунізації Великої Британії (JCVI).

Зазначається, що таке рішення дозволить імунізувати додатково 1,4 мільйона британців, які належать до відповідної вікової групи.

Як повідомили в JCVI, британські фахівці наразі вивчають інформацію щодо можливого введення другої дози вакцини цій віковій категорії та «продовжують ретельну перевірку даних», після якої рекомендуватимуть введення другої дози препарату від коронавірусу підліткам.

Читайте також: В Україні зробили вже понад 6 мільйонів COVID-щеплень

До цього Велика Британія рекомендувала імунізацію дітей старше 12 років тільки у разі певних медичних показань.

Наразі кілька країн у світі дозволили вакцинацію від COVID-19 дітей та підлітків, зокрема Сполучені Штати, Франція, Італія, а також Японія, Ізраїль, Бразилія та Гонконг.

В Україні також почали вакцинувати від COVID-19 підлітків за рішенням батьків. Зокрема, у Чернівецькій області імунізувалися вже п’ятеро дітей віком від 13 до 16 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-