Криза на кордоні: Литва за добу повернуло до Білорусі майже 250 мігрантів

Криза на кордоні: Литва за добу повернуло до Білорусі майже 250 мігрантів

Укрінформ
За минулу добу литовські прикордонники повернули до Білорусі майже 250 осіб, лише з гуманітарних причин дозволили пройти двом - жінці і дитині, їм надано медичну допомогу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на Департамент статистики та прикордонну службу Литви.

Водночас уточнюється, що велика частина бажаючих перейти кордон була в першій половині доби, у п'ятницю до полудня прикордонники повернули більше ніж 160 осіб. 5 чоловіків знаходяться на нейтральній території між Литвою і Білоруссю. На білоруській стороні спостерігається збільшення числа прикордонників.

Читайте також: Влада Латвії може ввести НС на кордоні з Білоруссю через наплив нелегалів

У Шальчинінкському районі Литви прикордонники з гуманітарних причин дозволили прийти до Литви жінці і неповнолітній дитині - обоє вони громадяни Іраку. Були викликані лікарі швидкої. Лікарі доставили мігрантів до лікарні. З'ясувалося, що неповнолітній замерз, у нього діагностовано гіпотермію.

За даними Служби охорони держкордону Литви, серйозних інцидентів не було. Прикордонники працюють дисципліновано. Спецзасоби, насильницькі дії і вогнепальну зброю не застосовували.

Читайте також: В Євросоюзі заявили про тимчасове скасування польотів з Іраку до Мінська

Як відомо, цього року через Білорусь до Литви за допомогою мінського режиму прийшло більш як 4 100 нелегальних мігрантів, більшість - з Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-