В Євросоюзі заявили про тимчасове скасування польотів з Іраку до Мінська

В Євросоюзі заявили про тимчасове скасування польотів з Іраку до Мінська

Укрінформ
Посол Європейського Союзу (ЄС) в Іраку Мартін Хат заявив, що авіарейси з цієї країни в Білорусь скасовуються на найближчі 10 днів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національне телерадіомовлення Литви LRT.

«З кількох джерел до нас надійшла така інформація, що польоти на наступні десять днів скасовуються. Здається, що це цілком надійна інформація. Наскільки ми розуміємо, про це Iraq Airways інформувала всі туристичні агентства країни», - сказав дипломат в середу ввечері.

Він також додав, що офіційного повідомлення про це від Iraq Airways ще не отримав. За словами Хата, іракський уряд у вівторок сформував комітет, який займеться з'ясуванням імовірної незаконної доставки іракських мігрантів до Литви через Білорусь.

Читайте також: Влада Латвії може ввести НС на кордоні з Білоруссю через наплив нелегалів

ЄС останнім часом включився в переговори з Багдадом, щоб повернути іракців, які незаконно перетнули білорусько-литовський кордон, в країну походження, а також переконати Ірак скоротити обсяги польотів до Мінська.

Як повідомлялося раніше, Iraqi Airways планували найближчим часом виконувати пасажирські рейси не тільки з Багдада, але ще з трьох міст - Басри, Ербіля і Сулейманії.

Цього року кордон з Білорусі до Литви вже перетнуло понад 4 тис. нелегальних мігрантів. Більшість з них - іракці.

Читайте також: Під Мінськом будують табір для політв'язнів – CNN

В кінці травня, після інциденту із захопленням білоруською владою рейсового літака Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса, і санкцій, які були введені після цього Євросоюзом проти білоруського режиму, Лукашенко заявив, що не має наміру захищати Європу від нелегальних мігрантів в умовах тиску.

Після цього на кордон з Литвою з Мінська почали організовано привозити сотні мігрантів, яких переправляли в Білорусь "в один кінець" з Іраку, Сирії та кількох африканських країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-