Одного з босів-утікачів італійської мафії затримали у Мадриді

Одного з босів-утікачів італійської мафії затримали у Мадриді

Укрінформ
У Мадриді затримали італійця-втікача, який був лідером однієї з найбагатших злочинних організацій у світі.

Про це повідомляє АР з посиланням на поліцію Іспанії та Італії, передає Укрінформ.

Зазначається, що італійські карабінери ідентифікували затриманого як 60-річного Доменіко Павільяніті, лідера злочинного синдикату "Ндрангета", що базується в Калабрії.

Згідно із заявою національної поліції Іспанії, чоловік був заарештований у вівторок під час спільної операції з італійськими карабінерами.

Повідомляється, що Павільяніті під час затримання мав при собі підроблені португальські документи, що засвідчують особу, шість мобільних телефонів та 6 тис. євро готівкою.

Поліція вважає, що Павільяніті є главою клану "Ндрангета", що діє по всьому світу зі своєї бази в трьох селах в італійському регіоні Калабрія.

У січні Павільяніті заочно засудили до 11 років, восьми місяців і 15 діб тюремного ув'язнення за серію злочинів, зокрема вбивство та співучасть у злочинах, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків.

Як пише агентство, раніше він був засуджений в Італії до довічного тюремного ув'язнення за серію вбивств і злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми, починаючи з 1980-х років. Пізніше термін скоротили до 30 років. Однак Павільяніті був звільнений у жовтні 2019 року через помилки при підрахунку його покарання, повідомила прокуратура.

Павільяніті втік до Іспанії, де нібито користувався допомогою і захистом представників кіл із наркобізнесу.

Читайте також: Німеччина й Італія затримали понад 30 мафіозі з угруповання «Ндрангета»

"Ндрангета" — велике італійське організоване злочинне угруповання, яка базується в Калабрії — найбіднішій провінції Італії. Хоча "Ндрангета" далеко не так відома, як сицилійська Коза Ностра і неаполітанська Каморра, вона є однією з наймогутніших злочинних організацій у світі.

Угруповання здійснює діяльність як у нелегальній сфері (торгівля наркотиками, ядерними матеріалами, нелегальний рух капіталу), так і в легальній (будівництво, ресторанний бізнес, роздрібна торгівля). Висловлюються думки про те, що "Ндрангета" (на відміну від інших італійських мафіозних кланів, ретельно уникає прямих зіткнень із владою) у 2000-х роках стала глобальною організацією, порівняною з міжнародною корпорацією.

Як повідомляв Укрінформ, у червні у бразильському місті Манаус через спалах вуличної злочинності та напади мафії зачинили школи та зупинили громадський транспорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-