Тимановська з Відня відразу полетить до Варшави

Тимановська з Відня відразу полетить до Варшави

Укрінформ
Білоруська легкоатлетка Христина Тимановська, яка у середу вилетіла з аеропорту Токіо до Відня, полетить відразу далі до столиці Польщі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє австрійське інформагентство АРА з посиланням на МЗС Австрії.

"Як заявив представник МЗС Австрії, спортсменка після прибуття до Відня відразу відправиться до Варшави", - йдеться у повідомленні.

Згідно з розкладом польотів у аеропорту "Відень-Швехат", після прибуття рейсу "Австрійських авіаліній" з Токіо в другій половині дня є два варіанти (о 18:05 та 19:05), щоб полетіти з Відня до Варшави.

Читайте також: Тимановська замість Польщі полетіла до Австрії – ЗМІ

Як повідомлялося, Тимановська мала летіти до Варшави польською авіакомпанією LOT. Однак інформагентство Reuters з посиланням на очевидців повідомило, що білоруська спортсменка вилетіла у середу з Токіо не до Варшави, а в аеропорт Відня (Швехат). Маршрут польоту було змінено з міркувань безпеки.

Білоруська спортсменка приїхала в міжнародний аеропорт Наріта у супроводі поліції. Вона не спілкувалася з кількома десятками репортерів, які чекали на неї, та одразу пішла у VIP-зону в супроводі кількох офіційних осіб.

1 серпня стало відомо, що білоруські спортивні чиновники намагалися насильно вивезти з Токіо учасницю Олімпіади легкоатлетку Христину Тимановську. Напередодні спортсменка різко розкритикувала білоруське спортивне керівництво, яке поставило її брати участь в естафеті 4 по 400 метрів без її відома. Легкоатлетку терміново відвезли з речами в аеропорт, проте там Тимановська заявила, що боїться повертатися додому, оскільки там її можуть ув'язнити.

Чехія заявила, що готова надати притулок Тимановській і взяти її під міжнародний захист.

Міжнародний олімпійський комітет звернувся до Національного олімпійського комітету Білорусі з вимогою дати вичерпні пояснення щодо ситуації з білоруською легкоатлеткою.

Пізніше стало відомо, що Тимановська подала документи на надання політичного притулку в Польщі.

Чоловік і дитина білоруської легкоатлетки Тимановської виїхали з Білорусі до Києва.

Фото: Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-