Тимановська замість Польщі полетіла до Австрії – ЗМІ

Тимановська замість Польщі полетіла до Австрії – ЗМІ

Укрінформ
Білоруська легкоатлетка Христина Тимановська, яку усунули від Олімпіади після критики керівництва збірної, вилетіла у середу, 4 серпня, з аеропорту Токіо до Австрії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Спочатку повідомлялося, що спортсменка повинна була сісти на рейс до Варшави, оскільки уряд Польщі запропонував їй гуманітарну візу та надання притулку.

Замість цього вона вилетіла рейсом Austrian Airlines, який повинен приземлитися у Відні о 16:05 (14:05 за Гринвічем) у середу.

Як пише агентство, представник білоруської громади, який контактував з Тимановською, сказав, що дипломати змінили її рейс "з міркувань безпеки".

Читайте також: Тимановська прибуде у середу до Варшави та виступить перед ЗМІ

Білоруська спортсменка приїхала в міжнародний аеропорт Наріта у супроводі поліції. Вона не спілкувалася з кількома десятками репортерів, які чекали на неї, та одразу пішла у VIP-зону в супроводі кількох офіційних осіб.

Як повідомляв Укрінформ, Тимановську, яка 2 серпня мала взяти участь у кваліфікаційному забігу на 200 метрів у Токіо, намагалися відвезти в Білорусь проти її волі.

Напередодні спортсменка різко розкритикувала білоруське спортивне керівництво, яке поставило її брати участь в естафеті 4 по 400 метрів без її відома. Легкоатлетку терміново відвезли з речами в аеропорт, проте там Тимановська заявила, що боїться повертатися додому, бо там її можуть ув'язнити.

Читайте також: Тимановська прибуде у середу до Варшави та виступить перед ЗМІ

Чехія заявила, що готова надати притулок Тимановській і взяти її під міжнародний захист.

Міжнародний олімпійський комітет звернувся до Національного олімпійського комітету Білорусі з вимогою дати вичерпні пояснення щодо ситуації з білоруською легкоатлеткою.

Пізніше стало відомо, що Тимановська подала документи на надання політичного притулку в Польщі.

Чоловік і дитина білоруської легкоатлетки Тимановської виїхали з Білорусі до Києва.

Фото: SOPA, ZUMA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-