Мін'юст США вимагає передати податкові декларації Трампа Конгресу

Мін'юст США вимагає передати податкові декларації Трампа Конгресу

Укрінформ
Міністерство юстиції США оголосило, що американський Мінфін має передати податкові декларації експрезидента Дональда Трампа Постійному бюджетному комітету Палати представників, який очолюють демократи.

Про це йдеться в меморандумі Мін’юсту США, на який посилається американське видання The Hill, повідомляє Укрінформ.

«Положення, про яке йдеться тут, є однозначним: на письмову вимогу голови одного з трьох комітетів Конгресу, що займаються питаннями податків, міністр (фінансів – ред.) надає запитану податкову інформацію Комітету», - зауважила у цьому зв’язку в меморандумі в.о. помічниці генпрокурора США Дон Джонсен.

Читайте також: Трамп незаконно примушував Мін’юст скасувати результати виборів – Конгрес США

Голова Бюджетного комітету почав вимагати передачу особистих та комерційних декларацій Трампа ще в 2019 році. Він також викликав на слухання тодішнього міністра фінансів Стівена Мнучина й голову податкової служби, щоби декларації Трампа передали в Конгрес. Натомість адміністрація відмовилась виконати запит та виклики на слухання, через що комітет ініціював позов.

Читайте також: У США почали кримінальне розслідування щодо компанії Трампа

Як повідомляв Укрінформ, у вересні минулого року журналісти The New York Times отримали змогу ознайомитися з податковими деклараціями Трампа. Вони з’ясували, що той не сплачував податків з прибутку впродовж десятка років до того, як став главою Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-