Трамп незаконно примушував Мін’юст скасувати результати виборів – Конгрес США

Трамп незаконно примушував Мін’юст скасувати результати виборів – Конгрес США

Укрінформ
Комітет з нагляду та реформ Палати представників США оприлюднив рукописні нотатки керівництва Мін'юсту як доказ, що експрезидент Дональд Трамп вимагав від відомства скасувати результати виборів, на яких переміг Джо Байден.

Про це йдеться в повідомленні Комітету, розміщеному на офіційному сайті, передає Укрінформ. 

«Ці рукописні нотатки свідчать, що президент Трамп доручив найвищому правоохоронному органу нашої країни напряму вжити заходів для скасування результатів вільних і чесних виборів в останні дні свого президентства», - заявила у цьому зв’язку голова Комітету з нагляду та реформ конгресвумен Каролін Мелоні.

Як уточнюється, нотатки були складені на той час заступником генпрокурора США Річардом Донаг’ю. Ці документи розкривають спроби Трампа безпосередньо тиснути на двох найвищих посадових осіб Міністерства юстиції, щоби скасувати затверджені Конгресом результати виборів 2020 року. У іншому разі посадовці ризикували втратити роботу та зіпсувати собі кар’єру.

Читайте також: Глава Пентагону заступився за генерала, який повідомив, що Трамп готував переворот

У рукописному тексті, зокрема, зазначається, що Трамп закликав Мін’юст оголосити вибори «незаконними» та «корумпованими». При цьому, президент не вимагав проводити юридичних процедур, оскільки в Мін'юсті стверджували, що це зробити неможливо. 

«Я не очікую від вас цього, просто скажіть, що вибори були корумпованими, а решту залиште мені та конгресмену R.», - наводиться у нотатках цитата Трампа.

Каролін Мелоні уже заявила, що конгресмени почали роботу для того, щоб опитати всіх ключових свідків «з метою розслідування всіх масштабів корупції колишнього президента». У цьому зв’язку вона пообіцяла застосувати всі наявні інструменти, щоб забезпечити отримання свідчень негайно.

Читайте також: Кремль допоміг Трампу перемогти на виборах 2016 року - The Guardian

Як повідомляв Укрінформ, колишній президент США Дональд Трамп разом зі своїми прихильниками ініціювали десятки судових позовів після виборів у листопаді минулого року з метою визнати результати голосувань недійсними в окремих округах і штатах. Зрештою, позови були відхилені, однак Трамп досі заявляє про так звані фальсифікації на виборах президента США.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-