У Росії засудили двох «українських шпигунів»

У Росії засудили двох «українських шпигунів»

Укрінформ
Ростовський обласний суд визнав росіянина Дениса Лобова і громадянина Вірменії Арарата Хачатряна винними у державній зраді і шпигунстві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ФСБ Росії.

«Ростовський обласний суд виніс обвинувальні вироки громадянину РФ Д.М. Лобову і громадянину Республіки Вірменія А.Р. Хачатряну за ст. 275 «державна зрада» і ст.276 «шпигунство». Діючи в інтересах українського ОПК, вони займалися збиранням відомостей», - йдеться в повідомленні.

Російські ЗМІ з посиланням на ФСБ уточнюють, що фігуранти справи нібито збирали дані про клістрони, що входять до складу зенітно-ракетних систем С-300, і передавали зразки в Україну. За версією російської спецслужби, Лобов зберігав обладнання в підвалі свого будинку, а Хачатрян переміщував зразки в Україну через людей, що живуть на російсько-українському кордоні. «Кінцевим одержувачем клістронів виступила державна компанія "Укроборонпром"», - заявили у ФСБ.

Читайте також: У справі про шпигунство депутата Сейму Латвії затримали росіянина

Дениса Лобова засудили до 9,5 років, Арарата Хачатряна - до 10 років і 5 місяців. Вони будуть відбувати покарання в колонії суворого режиму.

Після початку російської агресії в Україні спецслужби РФ регулярно звітують перед владою про величезну кількість «шпигунів» і «агентів», яких щорічно викривають. Так, у лютому цього року президент РФ заявив, що за 2020 рік «вдалося припинити діяльність 72 кадрових співробітників і 423 агентів спецслужб інших країн».

До цього з 2003 по 2007 роки за статтями про держзраду й шпигунство усього були засуджені в РФ 276 осіб. А з 2015 по 2019 роки за цими ж статтями - понад 2600 громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-