Азербайджан і Вірменія повідомляють про стрілянину на кордоні

Азербайджан і Вірменія повідомляють про стрілянину на кордоні

Укрінформ
Азербайджан і Вірменія звинуватили один одного в провокаціях на північно-східному напрямку кордону, з боку вірменських солдатів є втрати. Як передає Укрінформ, відповідні заяви випустили оборонні відомства обох сторін.

Азербайджан звинуватив Вірменію в провокації в Кельбаджарському районі в ніч на 28 липня. Згідно із заявою Міноборони, військові сили Баку зробили «необхідні кроки з нейтралізації вогневих точок супротивника».

Баку також спростував повідомлення про завдання шкоди цивільним об'єктам на території Вірменії, звинувативши Єреван у дезінформації.

Як повідомляють Новини Вірменії, в МЗС Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на вірменські позиції на північно-східному напрямку 28 липня в районі 3:40, у результаті чого розгорнулися місцеві бої.

Єреван звинуватив азербайджанську сторону в «навмисному загостренні ситуації», заявивши, що у відповідь Вірменія «використовує весь свій військово-політичний інструментарій відповідно до міжнародного права».

Як зазначає видання, за даними Міноборони Вірменії, станом на 8:30 серед військовослужбовців ЗС Вірменії є троє загиблих і двоє поранених.

Читайте також: Друга Карабаська війна показала, що немає заморожених конфліктів — посол України в Азербайджані

Як повідомлялося, Вірменія й Азербайджан 27 вересня 2020 року розпочали бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

10 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами РФ і Азербайджану заяви про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі. Згідно з домовленістю, сторони конфлікту повинні залишатися на займаних позиціях, а в регіон вводилися російські «миротворці».

Зараз процес врегулювання і переговори на політичному рівні ускладнюються різним трактуванням сторонами досягнутих домовленостей і суперечностями навколо того, де саме проходить кордон між Вірменією і Азербайджаном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-