Байден каже, що Росія вже намагається вплинути на майбутні вибори в США

Байден каже, що Росія вже намагається вплинути на майбутні вибори в США

Укрінформ
Росія вже намагається втручатися в хід проміжних американських виборів у Конгрес.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Bloomberg.

За словами очільника Білого дому, Росія використовує дезінформацію для втручання в проміжні вибори до Конгресу США у 2022 році.

"Думаю, що нам необхідно виявляти дезінформацію, яка все більше ускладнює для людей доступ до фактів. Росія вже це робить щодо проміжних виборів 2022 року в плані дезінформації. Це явне порушення нашого суверенітету", – наголосив Байден, подякувавши співробітникам розвідки, які слухали його виступ у різних кінцях світу, за їхню роботу.

Політик також акцентував на кібератаках із застосуванням вірусів-вимагачів та вказав на їхню здатність завдавати шкоди.

Читайте також: Кібератаки РФ мають дві різні цілі: шпигунство та вимагання грошей – експерт

При цьому американський лідер вважає, що американська розвідка краща за російську, тому президент РФ Володимир Путін «біснується»,

Президент РФ Володимир Путін «знає, що ви кращі від його команди, і від цього біснується», - сказав Байден, виступаючи в офісі директора Національної розвідки в Макліні штату Вірджинія, і додав, що російський лідер небезпечний, бо в нього є ядерна зброя, нафта і «більше нічого».

За словами американського президента, наразі збройний конфлікт між США та Росією радше можуть спровокувати дії в кіберпросторі, аніж пряме військове зіткнення.

Читайте також: Торгівля з Китаєм та Росією не завадить США відповідати на їхні кібератаки - Білий дім

Президент також висловився про китайського лідера Сі Цзіньпіна, зазначивши, що він затятий у своєму прагненні зробити Китай провідною економічною та військовою державою світу.

Нагадаємо: раніше в уряді Норвегії заявили, що кібератака на парламентські електронні скриньки 10 березня 2021 року була скоєна з території Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-