Білий дім може запровадити обов’язкову вакцинацію для всіх федеральних службовців

Білий дім може запровадити обов’язкову вакцинацію для всіх федеральних службовців

Укрінформ
Білий дім може запровадити обов’язкову вакцинацію або регулярне тестування для працівників усіх федеральних служб.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на NYT, президент Джо Байден у вівторок заявив, що вимога стосовно вакцинації всіх федеральних службовців перебуває на розгляді, але не повідомив подробиць.

За словами посадовців адміністрації, Білий дім може вчинити за прикладом Нью-Йорка, де кожен із понад 300 тисяч працівників служб у разі відмови від вакцинації повинен буде проходити щотижневе тестування.

Читайте також: Delta-штам атакує: США повертають масковий режим у приміщеннях

Таким чином влада намагатиметься спонукати службовців робити щеплення. При цьому не йдеться про звільнення з роботи тих, хто відмовляється від нього, проте уряд може накласти на таких осіб додаткові обмеження. За словами посадовців, створення «незручностей для тих, хто відмовляється від щеплення, працює досить ефективно для підвищення показників вакцинації».

Читайте також: У США блогер-антивакцинатор помер від коронавірусу

Нагадаємо: штам Delta швидко поширюється в регіонах з низьким рівнем вакцинації. По всій країні мери, керівники підприємств, лікарень та навчальних закладів вимагають від своїх працівників вакцинації. Відзначається, що досі Байден не висловлювався щодо таких вимог до федеральних службовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-