Delta-штам атакує: США повертають масковий режим у приміщеннях

Delta-штам атакує: США повертають масковий режим у приміщеннях

Укрінформ
Центри контролю та профілактики захворювань США (CDC) у вівторок видали розпорядження щодо обов’язкового носіння захисних масок на переважній території країни, в тому числі для вакцинованих від COVID-19 людей.

Цей крок є превентивним для запобігання поширенню штаму Delta у Сполучених Штатах, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Нові дослідження (щодо поширення штаму Delta – ред.) викликають занепокоєння і, на жаль, вимагають оновлення наших рекомендацій», - заявила в цьому зв’язку директор CDC Рошель Валенські.

Вона підкреслила, що новий штам є більш заразним, і були навіть рідкісні випадки, коли вакциновані люди передавали вірус іншим.

Читайте також: У США більшість невакцинованих і надалі не планують робити щеплення

Так, за новими правилами, всі люди, в тому числі вакциновані, повинні носити маски у громадських приміщеннях у тих регіонах та округах країни, де зареєстрований «суттєвий» або «високий» рівень захворюваності на COVID-19. Ці регіони охоплюють практично дві третини території США – більшу частину півдня, а також заходу країни. Крім того, носіння масок є обов’язковим для учнів середньої школи – незалежно від їхнього статусу вакцинації.

Водночас у CDC закликають усіх, хто досі не зробив щеплень від COVID-19, пройти процедуру вакцинації. У цьому контексті наголошується, що вакцина продовжує захищати від тяжкого перебігу хвороби, навіть у випадку зі штамом Delta.

Читайте також: Нью-Йорк вимагатиме від міських працівників вакцинації проти COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, у травні в США скасували обов’язкове носіння масок для людей, які отримали повний курс вакцинації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-