В Італії від COVID-19 вакцинували уже більш ніж половину населення

В Італії від COVID-19 вакцинували уже більш ніж половину населення

Укрінформ
Станом на цю неділю, 25 липня, вже 30 мільйонів італійців – 56% населення країни – завершили вакцинацію від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

Утім серед італійців віком від 12 до 19 років 2,7 мільйона осіб не отримали навіть першу дозу, а серед людей старше 50 років таких 4,8 мільйона.

«Попереду ще довгий шлях, ми на останній милі, і дози надходять регулярно», - заявив італійський комісар з надзвичайних ситуацій COVID-19 Франческо Фігліуоло, додавши, що важливо робити щеплення молодим з двох причин.

Читайте також: Данія вакцинувала від COVID-19 понад 50% громадян

«Ми охоплюємо людей, які все ще можуть захворіти, і перш за все блокуємо циркуляцію вірусу. Молоді люди, які найбільше соціалізуються, і є тими, хто може переносити вірус і, можливо, поширити його на вразливі групи населення, яке за станом здоров'я не може отримати вакцину», - підкреслив посадовець.

Тим часом у суботу тисячі людей вийшли на вулиці багатьох італійських міст, протестуючи проти паспортів вакцинації. Найбільші демонстрації відбулися в Мілані, Турині та Римі.

Після урядового рішення з 6 серпня зробити ковід-сертифікати обов'язковими для відвідання ресторанів та низки інших можливостей, жителі країни стали масово реєструватися на вакцинацію.

Читайте також: У столиці вже зробили понад 720 тисяч COVID-щеплень

Як повідомлялося, з 6 серпня ковід-сертифікат, що посвідчує щеплення або негативний тест, стане обов’язковим для входу в ресторани в приміщенні та споживання за столом навіть у барах.

Зелений сертифікат також буде необхідний для тренажерних залів та театрів, кінотеатрів та спортивних і культурних заходів, для участі у змаганнях.

Слід нагадати, що подібні нововведення із ковід-паспортами запроваджено також у Франції, де проти них на цих вихідних відбулися масові акції.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-