Молдова посилила правила в'їзду і змінила «карантинний» список країн

Молдова посилила правила в'їзду і змінила «карантинний» список країн

Укрінформ
На території Республіки Молдова з 19 липня посилили заходи щодо профілактики та протидії поширенню COVID-19 під час перетину кордону громадянами на в’їзд в країну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що на території Молдови буде встановлюватися список країн з високим або низьким епідеміологічним ризиком розповсюдження захворювання COVID-19. Список країн, віднесених до «червоної» або «зеленої» зон, буде оновлюватися щотижня (в п’ятницю) та набуде чинності з понеділка наступного тижня. Список публікуватимуть на офіційних вебсторінках державних органів Молдови.

«Громадянам, які будуть прибувати в Молдову з країн «зеленої» зони, в яких перебували протягом останніх 14 днів (включаючи тих, які в транзитному порядку перетинали країни «червоної» зони в термін, що не перевищує 24 години) необхідно мати негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, зроблений не більше ніж за 72 години до перетинання кордону», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Без обмежень і COVІD-сертифікатів: українці можуть подорожувати до Нідерландів

Також зазначається, що ті громадяни, які будуть прибувати в Молдову з країн «зеленої» зони без негативного ПЛР-тесту на COVID-19, зобов’язані проходити 14-денну самоізоляцію.

«Водночас не потрібний негативний ПЛР-тест на COVID-19, а також 14-денна самоізоляція при в’їзді в Молдову з країн «зеленої» зони для громадян, які пройшли повний курс вакцинації, після якого минуло не менше 14 днів (або мають документ про наявність антитіл до COVID-19, який діє протягом 90 діб), дітям до 6 років, громадянам, що прямують транзитом по території Молдови (при умові, що транзит не буде перевищувати 24 годин) та іншим визначеним категоріям», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Молдові відправили на карантин 15 українців із фальшивими ПЛР-тестами

Громадяни, які будуть прибувати в Молдову з країн «червоної» зони, зобов’язані пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію. Виключення, зокрема, становлять громадяни, що пройшли повний курс вакцинації після якого минуло не менше 14 днів (або мають документ про наявність антитіл до COVID-19, який діє протягом 90 діб), діти до 6 років, громадяни, що прямують транзитом по території Молдови (при умові, що транзит не буде перевищувати 24 годин), а також діти віком від 6 до 18 років, при пред’явленні негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, зробленого не більше ніж за 72 години до перетинання кордону.

Читайте також: У Франції набрали чинності COVID-перепустки

Зазначається, що особи, які будуть знаходитися на самоізоляції в Молдові, зможуть її завершити після 7-го дня у випадку здачі ПЛР-тесту на COVID-19, результат якого буде негативним.

Також прикордонники Молдови звертають увагу на те, що довідки про негативний ПЛР-тест, проходження курсу вакцинації або наявність антитіл до COVID-19 мають бути румунською, англійською, французькою, німецькою, італійською або російською мовами.

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня Словацька Республіка відкрила кордони для подорожей вакцинованих українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-