У Молдові відправили на карантин 15 українців із фальшивими ПЛР-тестами

У Молдові відправили на карантин 15 українців із фальшивими ПЛР-тестами

Укрінформ
У Молдові 15 українських пасажирів маршрутного мікроавтобуса були відправлені на самоізоляцію після того, як вони пред'явили молдавській прикордонній поліції в пункті пропуску Крива-Мамалига фальшиві результати ПЛР-тестів на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє point.md.

За даними Генерального інспекторату прикордонної поліції, інцидент стався вчора при в'їзді транспорту з України в Молдову. Крім водія, у маршрутці перебували 15 громадян України.

Читайте також: Україна на порозі «вибухових темпів» зростання СOVID-19 – НАНУ

Після встановлення осіб співробітник прикордонного відомства попросив тих, хто не хоче бути поміщений на самоізоляцію, пред'явити документ, який звільняє їх від цього.

Кожен пасажир представив тест ПЛР на COVID-19 із негативним результатом. Після огляду за допомогою спеціального обладнання з'ясувалося, що всі тести були сфальсифіковані: на довідках були відсутні елементи захисту, а після сканування QR-коду не відображалися офіційні дані медичної лабораторії, яка, нібито, їх видала. Представники медичного центру в Україні заперечують, що видавали такі аналізи. Більш того, вони зазначили, що білий колір довідки не збігається з оригіналом.

Читайте також: МОЗ пропонує посилити контроль на кордоні через загрозу поширення Delta-штаму

Наголошується, що громадянам України було дозволено в'їзд до Республіки Молдова за умови заповнення епідеміологічного досьє і підписання декларації про відповідальність за дотримання режиму самоізоляції.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 21 липня зафіксували 192 260 989 випадків зараження коронавірусом. Зокрема підтверджено 4 133 799 смертей, одужали 174 942 900 осіб.

Фото: Прикордонна поліція Молдови

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-