МОЗ пропонує посилити контроль на кордоні через загрозу поширення Delta-штаму

МОЗ пропонує посилити контроль на кордоні через загрозу поширення Delta-штаму

Укрінформ
МОЗ виступає за посилення контролю при перетині державного кордону через зростання в низці країн захворюваності на COVID-19, спричиненої, зокрема, штамом «Дельта».

Про це йшлося під час селекторної наради, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

“Міністерство охорони здоров’я пропонує посилити контроль при перетині державного кордону у зв’язку зі зростанням в окремих регіонах світу та Європи випадків захворюваності на COVID-19, зокрема через штам “Дельта”, - поінформували в ОП.

Читайте також: За неділю в Україні зробили понад 37 тисяч COVID-щеплень

За словами глави МОЗ Віктора Ляшка, пропонується, щоб всі невакциновані особи, які приїжджатимуть до України, перебували 14 днів на самоізоляції, або сім днів, якщо після цього терміну отримають негативний ПЛР-тест.

Водночас він додав, що українці до 18 років та особи, що виїхали з країни до набрання постановою чинності, звільнятимуться від самоізоляції.

Ляшко підкреслив, що вперше за кілька місяців зросла кількість нових хворих на COVID-19 в Україні. Зокрема, за даними ОП, за минулий тиждень було зафіксовано 3460 нових захворілих, що на 253 більше, ніж за попередній період.

Читайте також: Ізраїль через Delta-штам повертає низку обмежень

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 18 липня, в Україні виявили 182 нові випадки COVID-19, одужали 187 осіб, померли 5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-