ЄС продовжив на пів року санкції проти фігурантів «списку терористів»

ЄС продовжив на пів року санкції проти фігурантів «списку терористів»

Укрінформ
Євросоюз переглянув перелік осіб та організацій, на яких поширюються обмежувальні заходи ЄС, спрямовані на боротьбу з тероризмом, та продовжив дію цих санкцій на наступні пів року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської ради.

«Рада ЄС сьогодні оновила так званий терористичний лист, який включає персон, групи та установи, які є суб’єктами обмежувальних заходів з огляду на боротьбу з тероризмом. 14 осіб та 21 група та установа, що входять до цього переліку, є суб’єктами заморожування фондів та інших фінансових активів в ЄС. Операторам ЄС заборонено надавати їм фонди або економічні ресурси», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Рада ЄС встановила такий перелік на виконання Резолюції РБ ООН 1373/2001, ухваленої після терористичної атаки на США 11 вересня 2001 року. Євросоюз регулярно уточнює цей санкційний список, не рідше одного разу на шість місяців, на основі постійного обміну інформацією між країнами-членами щодо нових фактів або подій, що мають відношення до цього переліку.

Читайте також: США ввели санкції проти ватажка ІДІЛ за причетність до глобального тероризму

Цей санкційний режим є відмінним від обмежувальних заходів, які ЄС виконує в рамках імплементації рішень Ради Безпеки ООН 1267 (1999), 1989 (2011) та 2253 (2015), що спрямовані проти Аль-Каїди та ІДІЛ. ЄС також має власний санкційний режим, який дозволяє застосовувати автономні санкції проти ІДІЛ та Аль-Каїди, а також проти персон і установ, що їх підтримують.

Читайте також: Рада ЄС ухвалила закон про боротьбу з терористичним контентом в інтернеті

Як повідомлялося, «терористичний» перелік ЄС містить 14 осіб, які є громадянами Саудівської Аравії, Ірану, Нідерландів, Канади, Лівану, Австралії, Пакистану та Туреччини. До організацій та груп входять радикальні угруповання та їх військові структури: Хамас, Хізбалла, Робоча партія Курдистану (ПКК), Тигри визволення Таміл-Іламу (LTTE), Комуністична партія Філіппін та інші подібні утворення. До списку ЄС щодо терористичних організацій включене також управління внутрішньої безпеки міністерства Ірану з розвідки та безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-