США ввели санкції проти ватажка ІДІЛ за причетність до глобального тероризму

США ввели санкції проти ватажка ІДІЛ за причетність до глобального тероризму

Укрінформ
Сполучені Штати офіційно визнали Усмана Ілліасу Джибо, також відомого як Петіт Чапорі, особою, причетною до глобального тероризму, та включили його до санкційного списку.

Про це повідомили у Державному департаменті США, передає Укрінформ.

«Усман Ілліассу Джибо, корінний нігерієць, є командиром групи ІДІЛ у Великій Сахарі (ISIS-GS), який діє в регіоні Менака в Малі. Джибо є близьким соратником і ключовим помічником лідера ISIS-GS Аднана Абу Валіда аль-Сахраві»,- зауважили в американському відомстві.

При цьому зазначається, що Джибо розробив мережу для нападів та викрадення людей на заході Нігеру, а також у прилеглих районах. Він брав участь у численних атаках на місцеві сили, в тому числі на базу Збройних сил Нігерії в Інатесі та на військові розташування поблизу Тонго в 2019 році.

Читайте також: Штати завдали авіаударів по цілях в Іраку та Сирії

Як повідомлялося, дії уряду США щодо визнання глобальних терористів викривають та ізолюють усіх причетних юридичних та фізичних осіб, а також обмежують їм доступ до американської фінансової системи. Крім того, це дає юридичні підстави для правоохоронної діяльності відповідних установ США й інших урядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-