Штати завдали авіаударів по цілях в Іраку та Сирії

Штати завдали авіаударів по цілях в Іраку та Сирії

Укрінформ
Американська авіація обстріляла кілька об’єктів у Сирії та Іраку, які використовували іранські бойовики.  

Як повідомляє Укрінформ, про це пише AP.

“За вказівкою президента Джо Байдена військові США завдали у неділю авіаудари по об’єктах, які використовувалися підтримуваними Іраном угрупованнями бойовиків поблизу іраксько-сирійського кордону”, - йдеться у матеріалі.

У Пентагоні розповіли, що бойовики використовували ці об’єкти для запуску повітряних апаратів й нападів на американських військових в Іраку.

Читайте також: Невідомі обстріляли місто в Іраку замінованими дронами

За словами прессекретаря Пентагону Джона Кірбі, авіаудари США було завдано по операційних будівлях та складу озброєння. Двоє з цих будівель були розміщені у Сирії й одна - в Іраку.

Кірбі наголосив, що авіаудари були “оборонними” й проведеними у відповідь на атаки підтримуваних Іраном груп.

“США вжили належні, відповідні та свідомі дії, покликані обмежити ризик ескалації, водночас надіславши чіткий та однозначний сигнал стримування”, - сказав Кірбі.

Читайте також: Блінкен зустрівся з новим головою МЗС Ізраїлю: говорили про Іран та Палестину

Як повідомлялося, сили США у складі міжнародної коаліції були введені в Ірак у 2003 році через загрози з боку режиму Саддама Хусейна. Після років участі в конфлікті американські війська були виведені з Іраку у 2011 році. Однак у 2014 році адміністрація Барака Обами прийняла рішення повернути контингент США до Іраку через загрозу з боку ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-