Блінкен зустрівся з новим головою МЗС Ізраїлю: говорили про Іран та Палестину

Блінкен зустрівся з новим головою МЗС Ізраїлю: говорили про Іран та Палестину

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен провів свою першу зустріч з новим міністром закордонних справ Ізраїлю Яіром Лапідом на тлі розбіжностей між двома країнами щодо Ірану і Палестини.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Адміністрація президента Джо Байдена прагне відновити ядерну угоду 2015 року з Іраном, за якою Тегеран значно скоротив ядерну діяльність в обмін на зняття санкцій.

Виступаючи перед журналістами 27 червня, Лапід сказав, що в Ізраїлю є «серйозні застереження» щодо угоди з Іраном, яка обговорюється у Відні. Блінкен, своєю чергою, визнав, що у США все ще є «серйозні розбіжності» з Іраном щодо аспектів угоди.

Читайте також: Новий прем'єр-міністр Ізраїлю застерігає світ від ядерної угоди з Іраном

Нагадаємо: експрезидент США Дональд Трамп вивів Вашингтон з угоди у 2018 році, ввівши жорсткі економічні санкції проти Тегерана. Колишній прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, який недавно покинув пост, підтримав рішення Трампа.

Читайте також: США розширять контакти з Палестиною: відкриють консульство в Єрусалимі

Сполучені Штати та Ізраїль також не мають згоди щодо розширення поселень на окупованому Західному березі, що призвело до напруженості у відносинах із палестинцями. Блінкен сказав, що США підтримують угоди Ізраїлю про нормалізацію відносин, але вони не можуть не зважати на конфлікт між ізраїльтянами та палестинцями.

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-