Новий прем'єр-міністр Ізраїлю застерігає світ від ядерної угоди з Іраном

Новий прем'єр-міністр Ізраїлю застерігає світ від ядерної угоди з Іраном

Укрінформ
Новий прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннетт застеріг світові держави від продовження переговорів щодо ядерної угоди з Тегераном після обрання нового президента Ірану Ібрагіма Райсі.

Про це він заявив під час першого засідання кабінету міністрів, яке транслювалося по телебаченню, передає Укрінформ з посиланням на The Hill.

За словами Беннетта, перемога Райсі на виборах могла бути результатом лише впливу верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї, а не всенародного голосування.

«Обрання Райсі - це, я б сказав, останній шанс для світових держав прокинутися, перш ніж повернутися до ядерної угоди і зрозуміти, з ким вони мають справу. Режим жорстоких катів не повинен мати зброї масового ураження. Позиція Ізраїлю з цього приводу не зміниться», - заявив Беннетт.

Читайте також: Зеленський запросив нового Прем'єр-міністра Ізраїлю на саміт Кримської платформи

Як повідомлялося, президентські вибори в Ірані відбулися 18 червня. За попередніми результатами, на них переміг голова Верховного суду Ібрагім Райсі.

Щодо Райсі США запровадили санкції за ймовірну причетність до страти тисяч політичних в'язнів 1988 року, а також придушення заворушень у 2009 році.

Читайте також: В Ірані назвали переможця президентських виборів

Демократична партія США виступає за продовження переговорів з Іраном з метою відновлення Спільного всеосяжного плану дій, який обмежував можливості Тегерана щодо створення ядерної зброї в обмін на скасування західних санкцій. Цю угоду було укладено 2015 року між Іраном, США, Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною.

За президенства Дональда Трампа США у 2018 році вийшли з угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-