Зеленський запросив нового Прем'єр-міністра Ізраїлю на саміт Кримської платформи

Зеленський запросив нового Прем'єр-міністра Ізраїлю на саміт Кримської платформи

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Держави Ізраїль Нафталі Беннетом, під час якої привітав його з формуванням нового уряду та запросив до Києва на саміт Кримської платформи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Зеленський привітав Беннета з формуванням нового уряду Ізраїлю та призначенням на посаду Прем’єр-міністра Держави Ізраїль.

“Наші дружні народи об’єднує багатовікова спільна історія та тісні міжлюдські контакти. Спільними зусиллями маємо поглибити близькі, партнерські відносини між Україною та Ізраїлем. Розраховую на подальшу плідну співпрацю з вами та вашим урядом”, – повідомив Президент України.

Читайте також: Опозиція Ізраїлю домовилася про уряд без Нетаньягу

Було відзначено успішний старт Угоди про вільну торгівлю між Ізраїлем та Україною, подальша практична імплементація якої має сприяти нарощенню торговельно-економічного співробітництва, взаємодії у сфері інвестицій.

Зеленський запросив Нафталі Беннета відвідати Україну для участі в інавгураційному саміті Кримської платформи в Києві та заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності нашої держави.

Читайте також: Опоненти Нетаньягу заявили про формування нової коаліції в Ізраїлі

Президент поінформував про заплановані заходи до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру та висловив сподівання на найвищий рівень представництва ізраїльської сторони.

Як повідомляв Укрінформ, з 14 червня в Ізраїлі розпочав роботу новий уряд, котрий уперше за 12 останніх років не очолює Беньямін Нетаньяху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-