Напередодні 7-ї річниці збиття рейсу MH17 ЄС нагадав про необхідність покарати винних

Напередодні 7-ї річниці збиття рейсу MH17 ЄС нагадав про необхідність покарати винних

Укрінформ
Європейський Союз підтримує міжнародне розслідування у справі про збиття рейсу «Малайзійських авіаліній» MH17 над Донбасом у липні 2014 року, та наголошує на необхідності встановлення правосуддя для родин жертв катастрофи та притягнення до відповідальності винних у цій трагедії, що забрала життя 298 людей.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві Високого представника ЄС від імені всіх країн Євросоюзу напередодні сьомої річниці трагедії MH17, повний текст якої оприлюднений на сайті Європейської Ради.

«17 липня ми вшановуємо сьому річницю збиття пасажирського літака рейсу «Малайзійських авіаліній» MH17, внаслідок якого загинули 298 людей 17-ти різних національностей. Європейський Союз продовжує глибоко співчувати всім, хто втратив рідних і близьких. ЄС ще раз наголошує на своїй повній підтримці усіх заходів, спрямованих на встановлення істини, досягнення справедливості для 298 жертв збитого рейсу MH17 та їхніх найближчих родичів, і наполягає на притягненні причетних до відповідальності згідно з Резолюцією № 2166 Ради Безпеки ООН», - йдеться у документі.

Як зазначається у документі, Євросоюз очікує, що Росія визнає свою відповідальність і повністю співпрацюватиме в рамках зусиль зі встановлення винних в трагедії, зокрема, в рамках тристоронніх переговорів щодо збиття рейсу MH17 між Австралією, Нідерландами та Російською Федерацією.

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 Малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над тимчасово окупованою частиною Донбасу 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: У Нідерландах завтра вшанують пам'ять загиблих у трагедії МН17

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

У березні 2020 року Окружний суд Гааги розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-