У Болгарії офіційно назвали партії-переможці на парламентських виборах

У Болгарії офіційно назвали партії-переможці на парламентських виборах

Укрінформ
Партія телеведучого і співака Славі Трифонова «Є такий народ» («Има такъв народ») перемогла на дострокових виборах до парламенту Болгарії, що відбулися 11 липня.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в рішенні Центральної виборчої комісії (ЦВК) Болгарії, опублікованому на офіційному сайті.

За результатами виборів, партія-переможець набрала 24,08% голосів виборців, а її найближчий конкурент - партія експрем'єра Бойко Борисова «Громадяни за європейський розвиток Болгарії» (ГЄРБ) у коаліції з Союзом демократичних сил зайняли друге місце з 23,51% голосів виборців.

Читайте також: Штати привітали Молдову з успішними виборами та вказали на недоліки

На третьому місці - Болгарська соціалістична партія з 13,39% голосів виборців.

Відповідно, партії, які перемогли, зможуть делегувати в Народні збори (однопалатний парламент Болгарії) 65, 63 та 36 депутатів. Загалом у 46-му скликанні Народних зборів Болгарії передбачається 240 місць, за які боролися представники 23 партій та коаліцій.

Зазначається, що активність виборців виявилася рекордно низькою - на виборчі дільниці прийшли 42,19% громадян, у яких є право голосу.

Читайте також: Вибори у Молдові: партія Санду виграла з великим відривом

Як повідомляв Укрінформ, 11 липня в Болгарії пройшли дострокові парламентські вибори після того, як обраний на попередніх виборах у квітні парламент не зміг створити коаліційний уряд.

Фото: bnr.bg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-