Болгарія достроково обирає парламент

Болгарія достроково обирає парламент

Укрінформ
Громадяни Болгарії в цю неділю голосують на дострокових виборах після того, як на попередніх виборах у квітні був сформований парламент, який не зміг створити життєздатний коаліційний уряд.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Останні опитування громадської думки свідчать, що повторне голосування може дати подібні результати, що й попередні вибори.

Водночас можливе подальше зниження підтримки партії ГЕРБ колишнього прем'єр-міністра Бойко Борисова після того, як нинішній тимчасовий уряд публічно заявив про широко розповсюджену корупцію під час його правління.

Читайте також: Болгарія затримала «злодія в законі» з санкційного списку РНБО

Антикорупційна кампанія опонентів Борисова була підсилена санкціями, запровадженими Мінфіном США минулого місяця проти кількох болгарських чиновників і лідерів бізнесу через корупцію.

Опитування свідчать про напружені змагання між партією Борисова, яка посіла перше місце в квітні з більш ніж 26% голосів, і її основним суперником, антиелітарною "Є такий народ", яку очолює популярний телеведучий Слава Тріфонов.

Читайте також: Живі донори: у Болгарії - скандал навколо пересадки органів

Зазначається, що 12 тисяч виборчих дільниць у Болгарії закриються о 20:00. Загалом 6,7 мільйона громадян мають право голосу, вони обирають 240 депутатів парламенту.

Попередні результати очікуються близько опівночі неділі.

Як повідомлялося, цієї неділі дострокові парламентські вибори також проходять у Молдові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-