У Молдові проходять дострокові парламентські вибори

У Молдові проходять дострокові парламентські вибори

Укрінформ
У неділю, 11 липня, в Молдові проходять дострокові парламентські вибори: громадянам потрібно обрати 101 депутата на наступні чотири роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Newsmaker.

У виборчих списках 23 конкурента: 20 партій, два блоки та один незалежний кандидат.

Голосування на виборчих дільницях триватиме з 7.00 до 21.00. За кордоном - у 36 країнах світу - для громадян Молдови відкриті 150 виборчих дільниць.

Наголосимо, що вирішальним на виборах в Молдові є голос трудових мігрантів, які голосують у величезній кількості в країнах ЄС. На президентських виборах торік їхня кількість становила 16% всіх голосів, цього разу вона може побити рекорд, тому що за кордоном додали виборчі дільниці.

Зазначається, що в Італії та Німеччині ще до відкриття дільниць утворилися черги. Зокрема, у Франкфурті представники діаспори прийшли на виборчу дільницю майже за 2 години до відкриття.

Читайте також: Дуда запевнив Санду у підтримці територіальної цілісності Молдови

За даними соцопитувань прогнозується, що парламент Молдови буде двопартійним - до нього пройдуть "Дія і солідарність" (PAS) чинного президента Маї Санду та об'єднання їхніх опонентів - блок Партії соціалістів проросійського експрезидента Ігоря Додона і Партії комуністів.

PAS, за результатами опитувань, імовірно отримає близько половини голосів тих, хто планує відвідати вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-