Дуда запевнив Санду у підтримці територіальної цілісності Молдови

Дуда запевнив Санду у підтримці територіальної цілісності Молдови

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда запевнив свою молдавську колегу Майю Санду у підтримці Варшавою територіальної цілісності Молдови.

Про це Дуда зазначив у понеділок під час спільної пресконференції із Санду у Варшаві, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми абсолютно переконані, що необхідно зберегти територіальну цілісність Молдови в міжнародно визнаних кордонах. Це – фундаментальна справа, і ми завжди підтримуватимемо Молдову у всіх її діях, спрямованих для досягнення інтегральності”,- повідомив Дуда.

Читайте також: Дуда: Росія не є нормальною країною, це агресор

За його словами, Кишинів може розраховувати підтримку Польщі в міжнародних організаціях, зокрема ООН, ОБСЄ, ЄС, зауваживши, що в наступному році Варшава головуватиме в ОБСЄ.

Дуда висловив сподівання, що дострокові парламентські вибори, які відбудуться в Молдові 11 липня, дадуть змогу створити стабільну парламентську більшість для подальшого здійснення реформ та зміцнення верховенства права і демократичних стандартів у країні.

Читайте також: Санду: Репресії в Білорусі - це урок, що не можна допускати вкорінення авторитаризму

Своєю чергою Санду подякувала Польщі за підтримку і висловила готовність до поглиблення співпраці в рамках Східного партнерства. Вона підкреслила, що Кишинів також зацікавлений співпрацею в рамках Ініціативи трьох морів.

Фото: enews.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-