Через боротьбу з коронавірусом діти не отримують щеплень від інших небезпечних інфекцій - ЮНІСЕФ

Через боротьбу з коронавірусом діти не отримують щеплень від інших небезпечних інфекцій - ЮНІСЕФ

Укрінформ
У 2020 році під час пандемії коронавірусу (COVID-19) 23 мільйони дітей не отримали необхідні вакцини - це найбільший показник з 2009 року і на 3,7 мільйона більше, ніж у 2019 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють Новини ООН.

За даними дитячого фонду ООН - ЮНІСЕФ, близько 17 млн ​​дітей взагалі не отримали в минулому році жодної вакцини. Більшість з них проживає в умовах конфліктів і воєн, у віддалених населених пунктах чи в міських нетрях. Ці діти не тільки не отримують щеплень - вони взагалі позбавлені багатьох соціальних і медичних послуг.

«Країни прагнуть придбати вакцини від COVID-19, а тим часом ми пропускаємо інші кампанії з вакцинації, залишаючи дітей беззахисними перед такими грізними інфекціями, як кір, поліомієліт і менінгіт, яким можна запобігати», - зазначив генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебрейесус.

Читайте також: COVID-19 - привід згадати про інші щеплення від інфекційних хвороб – ЮНІСЕФ

Він попередив, що спалахи цих та інших захворювань матимуть «катастрофічні» наслідки для систем охорони здоров'я, які і так ледве справляються з пандемією.

Відзначається, що в усьому світі в минулому році на 3,5 млн більше дітей, ніж у 2019-му, не отримали перші дози щеплення від правця, дифтерії та кашлюку, і на 3 млн більше, ніж роком раніше, пропустили першу дозу вакцини від кору. За даними дослідження, особливо постраждали країни Південно-Східної Азії і Східного Середземномор'я.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 15 липня зафіксовано 189 172 969 випадків COVID-19, зокрема 4 074 508 летальних, одужали 172 802 388 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-