У Канаді посилять карантинні обмеження для невакцинованих у разі нових спалахів COVID-19

У Канаді посилять карантинні обмеження для невакцинованих у разі нових спалахів COVID-19

Укрінформ
У канадській провінції Квебек невакцинованих від COVID-19 не пускатимуть до ресторанів, театрів та спортзалів у разі погіршення пандемічної ситуації.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції заявив міністр охорони здоров’я Квебеку Крістіан Дубе.

“Якщо ситуація погіршиться, радше, ніж закривати цілі сектори економіки, для доступу до певних занять вимагатиметься бути двічі вакцинованим”, - сказав Дубе.

Вакциновані у Квебеку ще з травня отримують цифрові сертифікати, які досі не мали практичного значення. За словами Дубе, обов’язковою наявність цього сертифікату для доступу до високоризикованих занять може стати не раніше вересня, коли усі охочі квебекці матимуть змогу пройти повний курс вакцинації. “Це добре для суспільства, освіти, економіки та нашої медичної системи”, - наголосив міністр.

Читайте також: У Канаді померла жінка, яка першою в країні отримала COVID-щеплення

При цьому він висловив сподівання, що систему електронних сертифікатів вакцинації ніколи не доведеться застосовувати. “Зрозуміло, що у випадку спалаху належним чином вакциновані люди зможуть продовжити нормальне життя. Ті ж, хто відмовляється вакцинуватися, - це їх право. Але вони мають розуміти: у випадку спалаху у регіоні їм, можливо, доведеться ізолюватися, здавати аналізи або втратити доступ до певних закладів і послуг”, - зауважив Дубе.

Як повідомлялося, досі близько 40% населення Квебеку, старшого за 12 років, отримало дві дози щеплення від COVID-19.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-