Штам Delta знизив ефективність Pfizer до 64% - МОЗ Ізраїлю

Штам Delta знизив ефективність Pfizer до 64% - МОЗ Ізраїлю

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю повідомляє, що починаючи з 6 червня, паралельно з поширенням в країні штаму коронавірусу "Дельта", спостерігається зниження ефективності вакцини Pfizer до 64%.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Newsru.co.il.

Водночас, згідно з даними МОЗ, ефективність вакцини проти тяжкого перебігу хвороби, що призводить до госпіталізації, залишається на рівні 93%.

У компанії поки що не прокоментували цю заяву.

Раніше прем'єр-міністр країни Нафталі Беннет розпорядився провести два медичні дослідження, що стосуються щеплень. Перше буде проведено серед пацієнтів, які пройшли вакцинацію, але в подальшому заразилися на коронавірус, з урахуванням різних факторів (віку, фонових захворювань, дати вакцинації тощо). Дослідження буде проведено для вивчення ефективності вакцини і швидкості ослаблення її дії у людей різних вікових груп і з різними фоновими захворюваннями.

Читайте також: Pfizer заявляє про відсутність зв’язку між її вакциною та смертю українця

Друге дослідження серологічне, спрямоване на вивчення зміни з часом у вакцинованих клітинного імунітету.

В Ізраїлі була одна з найефективніших у світі кампаній з вакцинації від коронавірусу. Близько 60% населення Ізраїлю отримали хоча б одне щеплення Pfizer, в результаті чого кількість щоденних випадків COVID-19 знизилася з більш як 10 000 у січні. Однак через більш заразний штам "Дельта" кількість нових випадків COVID-19 почала зростати.

Читайте також: Затверджені в Євросоюзі вакцини ефективні від штаму Delta – ЕМА

За даними сайту Worldometer, з початку пандемії коронавірусу в Ізраїлі зафіксували 843,4 тис. випадків інфікування, в тому числі 6,4 тис. смертей і 834,1 тис. одужань.

Як повідомляв Укрінформ, у світі підтверджено 184 931 978 випадків COVID-19, зокрема 4 000 610 летальних, одужали 169 299 135 осіб.

Фото: Global Look Press/Aurelien Morissard

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-