Влада Фінляндії закликає громадян не їздити до Росії через спалах COVID-19

Влада Фінляндії закликає громадян не їздити до Росії через спалах COVID-19

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я та соціального розвитку Фінляндії рекомендує співвітчизникам уникати поїздок до РФ у зв'язку зі спалахом COVID-19 у сусідній країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Зазначається, що таке рішення зумовлене різким зростанням захворюваності на коронавірус у РФ та ризиком заразитися штамом "Дельта".

У відомстві пояснили, що спалах COVID-19, який спостерігається у Фінляндії останніми днями, спричинений  поїздками громадян до Санкт-Петербурга на матчі футбольного Євро-2020.

За даними МОЗ, минулого тижня у Фінляндії було виявлено 947 випадків COVID-19 - на 400 більше, ніж тижнем раніше. Уточнюється, що понад 40% з них безпосередньо пов'язані з матчами Євро-2020, які відбулися в Санкт-Петербурзі.

Читайте також: У Фінляндії - спалах COVID-19 після повернення футбольних фанів з Росії

Загалом станом на 30 червня коронавірус виявили у 386 вболівальників, які їздили на матчі до сусідньої Росії. Ці люди заразили ще 50 осіб.

16 червня після нищівної поразки від Бельгії (0:3) збірна РФ мінімально перемогла команду Фінляндії (1:0) у другому турі групового раунду чемпіонату Європи. Утім, у підсумку це не допомогло росіянам піднятися з останньої сходинки у групі.

Читайте також: Новий COVID-рекорд у Росії — за добу понад 640 померлих

Від початку пандемії у Фінляндії виявили 95,9 тисячі випадків COVID-19. Померли 973 хворих. За останніми даними, 57% населення країни зробили одне щеплення проти коронавірусу, 18% - завершили вакцинацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-