Влада Росії знову виявила неповагу до громадянського суспільства - речник ЄС

Влада Росії знову виявила неповагу до громадянського суспільства - речник ЄС

Заява
Укрінформ
Європейський Союз засуджує дії влади РФ, спрямовані на утиски громадянських свобод та обмеження діяльності громадських організацій.

Про це йдеться у заяві речника ЄС, оприлюдненій Європейською службою зовнішніх дій.

«Останні рішення офісу російського генерального прокурора включити до переліку «небажаних» кілька громадських організацій, в тому числі зареєстровану у Празі Společnost Svobody Informace (Свобода інформаційного суспільства) є ще одним підтвердженням неповаги російської влади до живого та незалежного громадянського суспільства. Жодна з цих організацій не заслуговує на таке ставлення. Європейський Союз раз за разом засуджує російське законодавство про «небажані організації» та «іноземних агентів». Обидва закони суперечать міжнародним зобов’язанням Росії у сфері прав людини», - йдеться у документі.

Речник наголосив, що ЄС повністю підтримує діяльність неурядових організацій, які сприяють розвитку транскордонного взаєморозуміння та покращенню відносин між країнами. У звязку з цим Євросоюз закликає російську владу переглянути прийняті рішення та сприяти розвитку контактів між людьми на користь Росії та ЄС.

Читайте також: В Євросоюзі прокоментували новий закон РФ про «екстремістські організації»

Як повідомлялося, 24-25 червня під час саміту у Брюсселі лідери країн ЄС провели стратегічну дискусію щодо подальших відносин з Росією та констатували, що вони перебувають на негативній спіралі.

Глави держав та урядів ЄС погодилися будувати відносини з РФ на основі 5 принципів, визначених ще у 2014 році, один з яких передбачає продовження підтримки громадянського суспільства в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-