ЕМА поки не рекомендує «змішування» COVID-вакцин

ЕМА поки не рекомендує «змішування» COVID-вакцин

Укрінформ
Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) наразі не може рекомендувати використання різних видів вакцин проти коронавірусу для першої та другої доз щеплення.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Twitter ЕМА.

«Наразі Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) не може дати рекомендації щодо використання різних вакцин проти COVID-19 для 2 доз. Проміжні результати досліджень в Іспанії, Німеччині та Британії демонструють хорошу імунну відповідь та відсутність проблем із безпекою. Більше даних чекаємо найближчим часом. EMA переглядає дані, коли вони стають доступними», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Затверджені в Євросоюзі вакцини ефективні від штаму Delta – ЕМА

Як повідомляв Укрінформ, в ЕМА позитивно оцінили перші дані щодо «змішування» вакцин проти COVID-19. Оскільки всі затверджені вакцини працюють та стимулюють імунну відповідь на вірусний спайковий білок, Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) вважає, що є вагомі підстави вважати, що «змішування» вакцин є безпечним та ефективним.

Перші дані з Іспанії та Німеччини свідчать про «задовільну імунну відповідь і відсутність проблем».

Також у Британії вивчають комбінації вакцин від коронавірусу. Перші результати говорять про легкі реакції, зокрема, головний біль, симптоми грипу, що частіше зустрічається при змішаних комбінаціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-