ЕМА позитивно оцінює перші дані щодо «змішування» COVID-вакцин

ЕМА позитивно оцінює перші дані щодо «змішування» COVID-вакцин

Укрінформ
Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) заявляє, що є вагомі підстави вважати, що «змішування» вакцин від коронавірусу є безпечним та ефективним.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Politico.

«Оскільки всі затверджені вакцини працюють та стимулюють імунну відповідь на вірусний спайковий білок, Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) вважає, що є вагомі підстави вважати, що «змішування» вакцин є безпечним та ефективним», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Іспанія, Німеччина та Франція вже запропонували вакцину Pfizer або Moderna молоді як другу дозу, після першої дози вакцини AstraZeneca.

Крім того, перші дані з Іспанії та Німеччини свідчать про «задовільну імунну відповідь і відсутність проблем».

Також у Британії вивчають комбінації вакцин від коронавірусу. Перші результати говорять про легкі реакції, зокрема, головний біль, симптоми грипу, що частіше зустрічається при змішаних комбінаціях. Дуже скоро очікуються перші результати щодо створення імунітету.

Читайте також: У Європі відкриють ще два виробництва COVID-вакцини

Як повідомляв Укріфнорм, комітет EMA з лікарських препаратів для людини (CHMP) рекомендував збільшити термін зберігання вакцини проти коронавірусу виробництва компаній Pfizer/BioNTech.

Ця зміна продовжує затверджений термін зберігання невідкритого розмороженого флакона при 2-8°C (тобто в звичайному холодильнику після виймання з режиму глибокої заморозки) з п'яти днів до одного місяця (31 дня).

Європейське агентство з лікарських засобів зазначило, що зміна була схвалена після оцінки даних додаткового дослідження, наданих розробником.

Очікується, що ця зміна допоможе Європейському Союзу активізувати та спростити реалізацію програми вакцинації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-