Франція послабила карантин - скасували обмеження в кафе і спортзалах

Франція послабила карантин - скасували обмеження в кафе і спортзалах

Укрінформ
У Франції розпочався черговий етап послаблення карантинних обмежень в умовах зменшення активності поширення коронавірусу.

Це передбачено урядовою стратегією поступового виходу з режиму карантину та повернення країни до нормального життя, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У межах четвертого і, як сподівається керівництво країни, останнього етапу завершення карантину у Франції з 30 червня скасовані обмеження на відвідання ресторанів, барів і кафе, закладів культури та спортзалів.

Обмеження щодо заповненості приміщень на 75% залишається для концертних залів, публічних просторів, де проводяться фестивалі, спортивні змагання.

Читайте також: Туреччина скасовує комендантську годину та вікові обмеження на користування транспортом

Водночас для відвідання масових публічних заходів, які збирають більше тисячі учасників, необхідний санітарний паспорт (сертифікат), де міститься інформація про проведені особі щеплення, результати негативного тесту на коронавірус, наявність антитіл у разі, якщо людина вже перехворіла на COVID-19.

Раніше у Франції скасували комендантську годину та вимогу щодо носіння масок на вулиці.

При цьому загальні санітарні правила і вимоги в умовах пандемії, включаючи соціальне дистанціювання, регулярне застосування дезінфікувальних засобів, є обов'язковими.

Станом на 29 червня у Франції за добу зафіксовано 2314 нових заражень коронавірусом, зареєстровано 28 летальних випадків.

Читайте також: Нідерланди послабили карантин: що можна

У країні першу дозу вакцини проти коронавірусу отримали близько 33,5 млн чоловік. Завершили вакцинацію 22,8 млн осіб, що становить 32,4% населення. Уряд планує, що до кінця серпня будуть щеплені 40 млн громадян.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі виявлено 182 581 379 випадків COVID-19, зокрема 3 953 863 летальні, одужало 167 177 916 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-