В Іспанії можуть дозволити юридичну зміну статі з 14 років - законопроєкт

В Іспанії можуть дозволити юридичну зміну статі з 14 років - законопроєкт

Укрінформ
Уряд Іспанії у вівторок підтримав проєкт закону, що дозволить кожному громадянину з 14 років юридично змінювати стать.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Так, законопроєкт, передбачає право громадян з 14 років змінювати свою стать та ім'я в офіційному реєстрі без медичного діагнозу або гормональної терапії.

Читайте також: На Олімпіаді в Токіо вперше виступить трансгендер

Тепер законопроєкт про "самоідентифікацію" буде винесено на громадські слухання перед другим читанням в уряді. Потім його має ухвалити парламент.

Нині законодавство країни передбачає необхідність дворічної гормональної терапії та психологічної оцінки людини, яка прагне змінити стать.

Як повідомляє AP, законопроєкт покликаний дозволити людям вільно змінювати свою стать та ім'я в офіційному реєстрі без участі лікарів або свідків у процесі.

Читайте також: Байден призначив спеціального посланця з питань прав ЛГБТ

Окрім того, очікується, що для таких змін знадобиться до чотирьох місяців - від подання заявки до внесення зміни, яка з’явиться в офіційних документах. Водночас для скасування рішення про зміну статі потрібно буде звернення до суду.

У разі схвалення законопроєкту Іспанія приєднається до кількох країн світу, що дозволяють "гендерне самовизначення" без визначення діагнозу гендерної дисфорії та стане найбільшою європейською країною, яка запровадить гендерну "самоідентифікацію".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-