Байден призначив спеціального посланця з питань прав ЛГБТ

Байден призначив спеціального посланця з питань прав ЛГБТ

Укрінформ
Глава Білого дому призначив Джессіку Стерн спеціальним посланцем США при Державному департаменті з питань просування прав ЛГБТК+.

Таку інформацію оприлюднила пресслужба Білого дому, передає Укрінформ

«Ця посада має важливе значення для американської дипломатії та іноземної допомоги у справі просування й захисту прав ЛГБТК+ у всьому світі», – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, спеціальний посланець гратиме важливу роль в реалізації президентського Меморандума з просування прав ЛГБТК+ у всьому світі. Зокрема, його завдання - об’єднувати зусилля урядів, організацій громадянського суспільства, корпорацій та міжнародних структур «для підтримки гідності та рівності для всіх».

Читайте також: У США понад 400 компаній виступили на підтримку закону про права ЛГБТ

У пресслужбі уточнюють, що Джессіка Стерн - виконавчий директор організації захисту прав ЛГБТ OutRight Action International, яка базується у Нью-Йорку. Вона сприяла юридичній реєстрації організацій ЛГБТ у всьому світі, займалася питаннями сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності в ООН. Окрім того, надавала експертні висновки урядам різних країн, регіональним правозахисним інститутам і механізмам ООН, включаючи «ООН-Жінки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-