Перевірка настроїв перед голосуванням за президента: у Франції - другий тур регіональних виборів

Перевірка настроїв перед голосуванням за президента: у Франції - другий тур регіональних виборів

Укрінформ
У Франції в неділю, 27 червня, відбувається другий тур виборів до регіональних рад (парламентів) та органів місцевого самоврядування. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Другий тур організували через те, що в багатьох місцях жоден кандидат не набрав необхідної абсолютної більшості голосів у першому турі. Тоді також зареєстрували рекордно низьку явку виборців - 33%. Вона є найнижчою за весь післявоєнний період для місцевих виборів у Франції.

Низька явка сприяла посиленню позицій консерваторів та послабленню правих популістів з партії Марін Ле Пен "Національне об'єднання" (колишня назва "Національний фронт"), а також представників політсили президента Франції Еммануеля Макрона "Республіка на марші".

Читайте також: Партія Ле Пен просить грошей у французів

Попри низькі показники партія правопопулістки Ле Пен має шанс перемогти в південному регіоні Франції Прованс-Альпи-Лазурний берег. Утім інші політсили розробляють домовленості про коаліцію з консерваторами, щоб уникнути перемоги кандидата від партії Ле Пен. Тим часом соціологи розраховують на повторну низьку явку.

Речниця уряду пов'язала відсутність виборців на дільницях з пандемією коронавірусу. Втім на час першого туру у Франції через зменшення кількості заражень вже було послаблено карантинні обмеження.

Регіональні вибори є останньою перевіркою настроїв французів перед виборами президента країни в квітні 2022 року, на яких Марін Ле Пен знову хоче позмагатися за президентське крісло з Еммануелем Макроном.

Результати другого туру місцевих виборів очікуються після закриття останніх виборчих дільниць о 20:00 за місцевим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-