Партія Ле Пен просить грошей у французів

Партія Ле Пен просить грошей у французів

Укрінформ
У Франції ультраправа партія "Національне об'єднання" (колишній "Національний фронт") під керівництвом Марін Ле Пен оголосила про початок збору коштів громадян на фінансування своєї діяльності.

Партія має намір створити свій власний "банк демократії", повідомляє RFI.

"Ми скажемо французам: якщо вам дорога свобода політичних партій, ви повинні позичати їм гроші. Ви зробите ту роботу, яку повинні робити банки", — заявила Ле Пен.

Політик запевнила, що гроші, які вкладуть французи, підуть на фінансування політичних кампаній. Про яких саме вибори йдеться, Ле Пен не уточнила, однак раніше вона заявила про те, що боротиметься за посаду президента Франції у 2022 році.

Читайте також: Батька Марін Ле Пен звинуватили у розтраті коштів ЄС

На початку лютого стало відомо, що російська компанія "Автозапчастина" вимагає від партії повернути кредит у розмірі €9 мільйонів. Його руху видав Перший Чесько-російський банк у 2014 році. Після банкрутства фінансової установи борг перейшов до організації "Конті", яка перепродала його компанії "Автозапчастина".

Загальний борг партії може становити €24 мільйони. У цю суму входить €4,5 мільйона, які від "Національного об'єднання" вимагає структура батька Марін Ле Пен Жан-Марі Ле Пена. При цьому партія офіційно не заявляла, скільки грошей хочуть стягнути з неї кредитори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-