Голова МОЗ Британії подав у відставку через поцілунок з помічницею, яким порушив карантин

Голова МОЗ Британії подав у відставку через поцілунок з помічницею, яким порушив карантин

Укрінформ
Міністр охорони здоров’я Великої Британії Метт Генкок подав у відставку після того, як таблоїд опублікував фотографії, на яких він цілує та обіймає помічницю у своєму урядовому офісі, що суперечить вказівкам карантинних приписів, чинних на той момент.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

42-річний Генкок одружений, але обурення серед колег та громадськості викликало порушення ним карантинні обмеження, пов’язані з пандемією, яка триває 15 місяців.

Генкок часто брав на себе представництво консервативного уряду під час локдаунів та інших обмежень. Під час численних появ на телебаченні та в інших медіа він закликав громадян дотримуватися обмежень проти поширення COVID-19.

Читайте також: «Індійський» штам може ускладнити рішення про послаблення карантину в Британії

Урядовець подав заяву про відставку прем’єр-міністру Борису Джонсону, який прийняв її, але висловив думку, що «внесок Генкока в державну службу ще далеко не вичерпаний». У своїй заяві про відставку Генкок визнав, що «порушив вказівки», що стосуються інших, і, таким чином, «підвів їх».

Читайте також: У Британії вперше за чотири місяці - понад 10 тисяч COVID-випадків за добу

За повідомленням Даунінг-стріт, міністра на посаді замінить колишній канцлер Британії та міністр внутрішніх справ Саджид Джавід.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-