Урядова коаліція Польщі втратила більшість у парламенті

Урядова коаліція Польщі втратила більшість у парламенті

Укрінформ
У Польщі з владної Об’єднаної правиці вийшли троє депутатів, тож формально ця політична сила втратила більшість у Сеймі країни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, Об’єднану правицю залишили депутати Збігнєв Гіжинський, Малгожата Яновська і Аркадіуш Чарториський.

Вони оголосили про створення парламентської групи “Вибір Польща”.

“Ми зробили це, аби своєю позицією дати надію всім тим, хто відчув себе відкинутим у PiS (Право і Справедливість - ред.), хто поділяє ідеали, які були близькі цій партії 20 років тому, коли вона створювалася, і коли вона перемагала у виборах кілька років тому”, - заявив Гіжинський.

За його словами, група “Вибір Польща” не буде в тотальній опозиції до влади та дуже відповідально ставитиметься до розгляду всіх законопроєктів.

Читайте також: Політсила Качинського впевнено утримує лідерство у Польщі

Троє депутатів назвали декілька причин виходу з коаліції, серед яких, зокрема, незгода з політикою уряду в галузі енергетики. А також висловили переконання, що їхня група з часом збільшиться.

Тим часом речниця PiS Аніта Червінська повідомила, що попри вихід з фракції трьох депутатів, останні голосування у Сеймі показують: польський уряд має стабільну більшість.

Після виходу з коаліції трьох депутатів Об’єднана правиця матиме в Сеймі 229 депутатів, тоді як  для формування більшості потрібен щонайменше 231.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-