Меркель закликає зберегти патенти на COVID- вакцини

Меркель закликає зберегти патенти на COVID- вакцини

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає, що країни ЄС повинні запроваджувати ідентичні правила в’їзду громадян з регіонів, де поширені нові штами коронавірусу.

Про це Меркель заявила у Брюсселі перед початком засідання Європейської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Штам «Дельта» викликає у нас велике занепокоєння. Я планую закликати колег до ще більш скоординованих дій країн ЄС, особливо стосовно в’їзду людей з регіонів, де поширені штами коронавірусу», - сказала Меркель.

Ще перед від'їздом до Брюсселя, виступаючи в Бундестазі, Меркель вкотре висловилася проти передачі патентів на вакцини.

«Я вважаю отримання патентів у результаті політичного рішення хибним шляхом», - сказала канцлер. Водночас вона висловила переконання в можливості «якнайшвидше збільшити виробництво вакцин на основі ліцензій».

Читайте також: У Європарламенті немає згоди, чи скасовувати патенти на COVID-вакцини

«Світ і надалі буде залежати від вакцин, які розроблятимуться в майбутньому. Успіху досягти вдасться лише в тому випадку, якщо захист інтелектуальної власності не буде «переписаний» під примусом, а буде збережений», - підкреслила Меркель. Вона нагадала, що Європейський Союз, який залишатиметься найбільшим світовим експортером вакцин, не закрив свої ринки та не створив жодних бар'єрів під час пандемії.

Глава німецького уряду також указала на вірність рішення ЄС централізовано закуповувати вакцини. На її думку, придбання деякими країнами вакцин для своїх потреб за окремими контрактами, можливо, й покращило їх становище «в короткостроковій перспективі», але негативно вплинуло на ситуацію на єдиному європейському ринку.

Читайте також: Меркель отримала другу дозу вакцини проти коронавірусу

Меркель також зазначила, що лідери ЄС мають обговорити деталі введення з 1 липня електронного «паспорта вакцинації», який буде уніфікованим для всіх 27 країн. При цьому кожна країна сама визначатиме свободи й обмеження для володарів таких документів. У Німеччині електронний сертифікат про отримання двох доз вакцини отримали вже майже 30 млн людей.

Як повідомляв Укрінформ, засідання Європейської ради проходить у Брюсселі 24-25 червня. Меркель востаннє бере в ньому участь на посаді канцлера ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-