Скандал навколо «Путіна-вбивці»: посол США повернувся до Москви

Скандал навколо «Путіна-вбивці»: посол США повернувся до Москви

Укрінформ
Посол США в Росії Джон Салліван у четвер повернувся до Москви.

Про це повідомляє Інтерфакс, передає Укрінформ.

«Я радий повернутися до Москви, щоб продовжити роботу з досвідченою і надійною командою дипмісії США для просування зовнішньополітичних інтересів США в Росії», - сказав дипломат після повернення.

Водночас він підкреслив, що як посол США в РФ буде продовжувати виступати «за демократію, за права людини, за вільні і відкриті ЗМІ в Сполучених Штатах, в Росії і в усьому світі».

Читайте також: Білорусь через санкції скорочує дипломатів США у Мінську

«І я буду продовжувати виступати за справедливе поводження з громадянами США в Росії, в тому числі з Тревором Рідом, судовий розгляд у справі якого скоро продовжиться, і Полом Уїланом, який провів вже понад 900 днів в ув'язненні в Росії», - резюмував посол.

Як повідомлялося, 20 червня в США повернувся посол РФ Анатолій Антонов. Домовленість про взаємне повернення послів була досягнута на саміті президентів США і РФ в Женеві 16 червня.

Посол РФ був відкликаний до Москви на консультації в березні, на наступний день після того, як президент США Джо Байден в телеінтерв'ю ствердно відповів на запитання про те, чи вважає він Володимира Путіна вбивцею. Американський посол Джон Салліван залишив Москву у квітні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-