Байден номінував експертку з РФ і України на посаду помічника міністра оборони США

Байден номінував експертку з РФ і України на посаду помічника міністра оборони США

Укрінформ
Президент США Джо Байден номінував Селесту Валландер, яка є експерткою у питаннях Росії, України та Євразії, на посаду помічника глави Пентагону.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, оприлюдненому в вівторок, передає Укрінформ.

«Селеста Валландер є номінанткою на посаду помічника міністра з питань міжнародної безпеки в Міністерстві оборони»,- зазначається в документі.

Читайте також: Пентагон розкрив бюджет на військову розвідку в 2022 році

Зараз Валландер очолює Фонд США-Росія. Раніше вона працювала спеціальним помічником президента та старшою директоркою з питань Росії/Центральної Азії в Раді національної безпеки (2013-2017), заступником помічника міністра оборони з питань Росії/України/Євразії (2009 - 2012). До цього була професором Американського Університету, викладала в Джорджтаунському університеті.

Крім того, Валландер очолювала напрям з питань Росії/Євразії в Центрі стратегічних та міжнародних досліджень, працювала в Раді з міжнародних відносин та Гарварді.

Читайте також: Пентагон оголосив про нові таємні програми протидії Китаю

За процедурою, номінант на посаду помічника міністра має пройти слухання в профільному комітеті Сенату США. Після цього за призначення номінанта голосує верхня палата Конгресу.

Як правило, помічник міністра оборони з питань міжнародної безпеки подорожує з міністром оборони до країн Європи, Близького Сходу та Африки, а також у деяких випадках відповідає за доведення позицій Пентагону до іноземних урядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-