Прокуратура Франції вимагає пів року ув'язнення для Саркозі

Прокуратура Франції вимагає пів року ув'язнення для Саркозі

Укрінформ
Прокуратура просить суд засудити експрезидента Франції Ніколя Саркозі до одного року позбавлення волі, із реальним терміном перебування у в'язниці упродовж шести місяців.

Про це сторона обвинувачення оголосила 17 червня у паризькому суді, де триває процес проти експрезидента Саркозі в одній із порушених проти нього справ за корупційні діяння, передає Укрінформ з посиланням на Franceinfo.

Окрім цього, політику загрожує штраф у розмірі 3 750 євро.

Читайте також: Ле Пен і генерали. У Франції – скандал із листом військовиків

Як повідомляв Укрінформ, судовий процес, який розпочався 17 березня та продовжився після перерви 20 травня, розглядає обвинувачення, висунуті прокурорами проти експрезидента, щодо протиправного перевищення фонду президентської виборчої кампанії 2012 року.

Тоді кандидат у президенти Саркозі був лідером і засновником партії «Союз за народний рух» (нині «Республіканці»). Політик повинен пояснити суду можливий факт приховування і перевищення удвічі – із дозволених 22,5 млн євро до 43 млн – фонду під час другого туру виборів, що було проведено через компанію Bygmalion.

Сам політик відкидає усі висунуті проти нього обвинувачення.

Читайте також: ФБР передали ще одне досьє на Трампа з російським «слідом» - ЗМІ

Загалом проти Саркозі прокуратура порушила п'ять справ. Перше з цих розслідувань було доведено до судового вироку 1 березня. Саркозі став першим в історії політиком найвищого рівня – колишнім президентом – який отримав реальний термін ув'язнення: три роки, із них два – умовно. Але, ймовірно, один рік позбавлення волі Саркозі проведе не у в'язниці, а під домашнім арештом з електронним браслетом.

Суд визнав Саркозі винним в корупції та зловживанні впливом. Політик ще може подати апеляцію на це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-