Батько подруги Протасевича попросив Лукашенка про милосердя

Батько подруги Протасевича попросив Лукашенка про милосердя

Відео
Укрінформ
Батько затриманої в Мінську під час посадки рейсу Ryanair громадянки РФ Софії Сапеги, який живе в Приморському краї РФ, звернувся до Олександра Лукашенка з проханням про особисту зустріч та милосердя до його доньки, яку в Білорусі звинувачують у розпалюванні соціальної ворожнечі.

Як передає Укрінформ, відеозвернення Сапеги поширило в Ютубі видання PrimaMedia.

«Мою доньку зараз утримують у мінському СІЗО Білоруського КДБ, за звинуваченням у скоєнні низки злочинів. Їй загрожують дуже серйозні тюремні строки. У цьому зверненні напередодні візиту Лукашенка до Приморського краю я б хотів звернутися особисто до нього, як батько до батька», - сказав Сапега.

За його словами Софія просто «опинилася не в тому місці й не з тією людиною». «До зустрічі з Романом Протасевичем вона була звичайною дівчиною. Під час протестів у Мінську вона була в Литві, і, якщо щось вона й робила в той період, коли була знайома з Протасевичем, - це точно історія кохання, а не переконань», - сказав Сапега.

53-річний Андрій Сапега звертається до батьківських почуттів Лукашенка, говорячи «знаю і вірю, що в нього є серце, саме час показати це світу».

Батько затриманої росіянки також попросив Лукашенка про особисту зустріч і звернувся до губернатора Приморського краю РФ Олега Кожемяка з проханням сприяти в організації особистої зустрічі з Лукашенком.

Раніше повідомлялося, що запрошення відвідати Приморський край було передано Олександру Лукашенку минулої осені під час поїздки делегації Примор'я до Білорусі. Строки можливого візиту поки не називалися.

Читайте також: Сім'я дівчини Протасевича отримала від неї листи з СІЗО

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, який летів із Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, здійснив вимушену посадку в Мінську під приводом ймовірності скоєння теракту.

Після посадки лайнера були затримані його пасажири - редактор занесеного в Білорусі до списку екстремістських Телеграм-каналу «Білорусь головного мозку», колишній редактор Телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич та його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега. Обом було висунуто низку звинувачень.

Європейська рада після цього інциденту вирішила застосувати додаткові індивідуальні санкції проти осіб та установ у Білорусі, а також обмежувальні заходи проти економіки країни.

Всім авіаперевізникам ЄС рекомендується уникати польотів над Білоруссю, літакам білоруських авіакомпаній заборонено доступ до європейських аеропортів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-